Informations brev, December 2023

Justering av föreningens avgift

Som vi kommunicerade i det senaste nyhetsbrevet som delades ut i början av November så var det mycket troligt att vi skulle komma att behöva höja förenings avgiften, vilket vi också behöver göra. Avgiften höjs med 5% från 1:a Januari, en höjning som är lägre än vad vi förväntade oss att behöva göra. Vi har vänt och vridit på alla kostnader för att se vart vi har kunnat spara in pengar, men det som verkligen har hjälpt till att kunna budgetera lägre kostnader är att ränteläget under de senaste veckorna förändrats till det bättre. Detta gör att räntorna på lånen vi behöver ta för stambytet har gått ner. Det betyder även att vi med sannolikhet kommer att kunna få bättre ränta än vad vi räknande med på föreningens lån som förfaller nästa år.

Sen vill vi kommentera priset på fjärrvärme som har stigit mycket i år, och förväntas ske även nästa år. Som vi hoppas att ni vet, så påverkar inte detta Brf Solstigen, då vi är den enda föreningen på Vallavägen som värmer upp våra fastigheter med bergvärme. Bergvärmen drivs visserligen drivs av el, men där har vi säkrat upp el priser till under kronan för de närmsta åren.

Nya port koder

Den 2:a Januari 2024 kommer alla portkoder att bytas, du har fått din nya kod hem i brevlådan

Styrelsen söker nya ledamöter

Vill du vara med och påverka hur föreningen drivs och sköts om? Ser du något som du skulle kunna förbättra i vårt område eller hanteras bättre än vad det görs idag? Eller vill du vara med att påverka föreningens framtida riktning?

Då får du gärna söka till styrelsen!

Det gör du genom att kontakta valberedningen i föreningen som presenterar olika kandidater till styrelsen på föreningsstämman varje år!

Mail: valberedningen@brfsolstigen.se

Sist men inte minst bör nämnas att stambytet flyter på bra! Vi har lägre ÄTA kostnader än vad vi har beräknat vilket är mycket positivt. Stambytesgruppen kämpar på bra och vid årsskiftet så kommer hela Östergården att vara klar, och med det halva stambytet.

Styrelsen vill även passa på att önska alla medlemmar en god jul och gott nytt år om vi inte hör av oss igen innan dess.

Vi vet att detta år har varit tufft ekonomiskt för alla, men iom. att vi nu förhoppningsvis har nått räntetoppen så kan vi i alla fall se ljuset i tunnel.

Mvh//Brf Solstigens styrelse